Столарски: Не съм спонсор на ГЕРБ

Столарски: Не съм спонсор на ГЕРБ | StandartNews.com

София. Категорично и открито заявявам – никога не съм бил спонсор на ГЕРБ. Това казва в интервю за economymagazine.bg собственикът на компанията за автобусни превози "Карат-С" Миролюб Столарски.

Фирмата му попадна в центъра на скандал за 2,6 млн. лв. Според кмета Йорданка Фандъкова с толкова са били завишени лихвите, които общината дължи на компанията на Столарски след развалянето на концесията за 16 линии от градския транспорт. В момента върви проверка, за да се установи кой е виновен за грешката. Опозицията пък обвини ГЕРБ, че в целия случай има зла умисъл и политическа поръчка да се дадат пари на фирмата на Столарски, който се сочи за спонсор на управляващите.

Ние поискахме разваляне на договора с общината при взаимно съгласие и с отстъпки от двете страни, казва собственикът на "Карат-С". Според него столичната управа дължи на фирмата 14 млн.лв., които са се натрупали от забавени плащания за превоза по 16-те автобусни линии от 2008 г. досега.

Ако не стигнем до споразумение, ще си търся правата в съда. Иначе няма как. Кажете, какво са виновни тези 210 човека, които са работили толкова време и сега ще трябва да освободя. Както и какво съм виновен аз, като съм изпълнявал перфектно услугата, пита Столарски.

Цялото интервю четете в economymagazine.bg.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай