Петък,

Социалният министър зарадва бизнеса, какво се чака догодина

От: Агенция Стандарт -
2143
Социалният министър зарадва бизнеса, какво се чака догодина
A
A
A

830 млн. ще бъдат инвестирани през 2023 година на пазара на труда, независимо от това какъв бюджет ще приеме парламента, заяви в "Бизнес.БГ" служебният министър на труда и социалната политика Лазар Лазаров.

Парите са по ОП "Развитие на човешките ресурси" и Плана за възстановяване и устойчивост по 14 схеми, които вече са одобрени са реализиране.

Те ще се изразходват за подкрепа на работодателите и на заетите лица, както и за реализацията на безработните на пазара на труда.

Въпреки края на туристическия сезон безработицата у нас остава на рекордно ниски нива, заяви още Лазар Лазаров. В ефира на БНТ социалният министър изтъкна, че решението за бюджета трябва да гарантира социалните плащания.

"Във всички случаи рестриктивен бюджет по отношение на социалната система е недопустим. Действат основни правила, касаещи, че е необходимо държавата да гарантира достигнатото до момента равнище на социалните плащания. За тази цел трябва да се направят непопулярни мерки, за което е необходим редовен кабинет", посочи той.


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com