След автобуса скача и таксито, колко става тарифата

Очаква се поскъпване с 30% в Благоевград

След автобуса скача и таксито, колко става тарифата | StandartNews.com

30% скок на цените на таксиметровите услуги се очакват от началото на месец април в Благоевград. Сред причините за поскъпването са скъпите горива и инфлацията, съобщи БНТ.

75 стотинки е минималната, а 1,10 стотинки е максималната тарифа на таксиметрови услуги в града в момента. Таксата e за всеки изминат километър, като последно е променяна преди четири години. Според бранша актуализацията и в момента е наложителна.

Таксиметрови шофьори смятат ,че повишението на цените дори е закъсняло.

Заради по-кратките разстояния в областния град, все повече хора вместо такси използват градския транспорт или пък ходят пеша.

Част от таксиметровите шофьори са се отказали от професията заради разходите покрай пандемията за санитарни материали в колите. Сега с новите по-високи цени на горивата, ако не бъде вдигната цената на услугата, се очаква още шофьори да се откажат да карат такси, казват още от бранша.

Миналата седмица в Благоевград с 50% скочи и цената на билета за градския транспорт, като от фирмата превозвач аргументираха увеличението с поскъпването на метана. От Конфедерацията на автобусните превозвачи обясниха, че ще има поетапно повишение на цените на билетите - както за градските, така и за междуселищните пътувания.

В други градове като столицата такситата поскъпнаха още след Нова година. Не изключена обаче нова актуализация на цените.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай