Скоростта на 5G ULTRA става още по-достъпна с бюджетния TCL 20 R 5G

Mоделът е част от инициативата на TCL „5G for all“, която цели да направи модерните технологии достъпни за всички

Скоростта на 5G ULTRA става още по-достъпна с бюджетния TCL 20 R 5G | StandartNews.com

A1 разширява избора от смартфони, които могат да се възползват от скоростта на 5G мрежата на телекома с нов достъпен модел - TCL 20 R 5G. Цената на устройството започва от 99,99 лева в брой с мобилен 5G план, което го прави един от най-достъпните 5G смартфони. Причината за това е, че моделът е част от инициативата на TCL „5G for all“, която има за цел да направи модерните технологии достъпни за всички.

Приложенията и дигиталният обем на филмите стават все по-големи, а очакванията са тенденцията за повече видеоразговори по мобилна мрежа да се засили. Това налага използване на новото поколение мрежи, а с 5G ULTRA - най-бързата 5G мрежа в страната според Ookla*, и TCL 20 R 5G потребителите ще могат се наслаждават на плавна HD видеовръзка и гигабитови скорости на сваляне на информация. Моделът поддържа както настоящите мрежи от смесен тип (Non-standalone - NSA), така и самостоятелни мрежи (Standalone – SA), които се очаква да стартират в страната през следващите няколко години.

TCL 20 R 5G използва процесор MediaTek Dimensity 700, който предлага добър баланс между производителност и енергоефективност. Чипът е произведен по 7-нанометрова технология, която обещава 28% по-висока енергийна ефективност спрямо 8-нанометровите процесори. Телефонът има 4 GB RAM и 64 GB вградена памет, а батерията е с капацитет 4 500 mAh, която гарантира един ден работа с телефона дори при по-високо натоварване и постоянна свързаност с 5G ULTRA.

Дисплеят на смартфона е с размер 6,52 инча с честота на опресняване на картината от 90 Hz, честота на дискретизация при докосване 180 Hz и яркост 500 нита. По този начин всяко докосване и движение по екрана се отразява бързо и гладко. Дисплеят използва и технологията NXTVISION, която прави подобрения по изображенията.

Смартфонът разполага с тройна камера 13 МР, 2 MP за дълбочина и 2 MP камера за макро снимки, а предната селфи камера е 8 MP. TCL 20 R 5G може да се закупи онлайн и от магазините на А1 в черен цвят на цени от 99,99 лева в брой или за 6,99 лева на месец с план Unlimited Ultra, като в комплекта са включени и безжични слушалки ttec SoundBeat+.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай