Събота,

Скандал! КЗК нападна търговец на горива у нас

От: Редактор -
1091
Скандал! КЗК нападна търговец на горива у нас
A
A
A

Поведението на "Лукойл Нефтохим Бургас" АД и "Лукойл България" ЕООД (група Лукойл) представлява злоупотреба с господство, както по националното право, така и съгласно правото на Европейския съюз, тъй като ограничавайки вноса на територия на страната, може значително да повлияе върху модела на търговия между държавите членки.

Има специално съобщение на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), в което антимонополния орган предявява твърдения за извършено нарушение по чл. 21 от ЗЗК и чл. 102 от ДФЕС на "Лукойл Нефтохим Бургас" АД и "Лукойл-България" ЕООД.

"Предвид социално - икономическата значимост на горивата, поради прякото им въздействие по отношение на цените на стоките и услугите, предлагани на българския пазар, в рамките на образувано антитръстово производство,

Комисията извърши анализ на конкурентната среда на пазарите по веригата на реализация на автомобилните горива", съобщават от КЗК.

Комисията установила, че групата Лукойл притежава най-голямата складова и свързана с нея транспортна инфраструктура, която я прави господстващо предприятие на пазара на съхранение на автомобилни горива.

 


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички