Скачат продажбите на немски возила. Култова марка се изстреля нагоре

Продажбите на автомобили на гиганта се увеличават спрямо изминалата година

Скачат продажбите на немски возила. Култова марка се изстреля нагоре | StandartNews.com

"Народната кола" отново оглавява класациите в Германия. Продажбите на автомобили на германския гигант "Фолксваген груп" (Volkswagen Group)  са продължили да изпреварват миналогодишните на полугодието, но са се забавили през юни, предаде ДПА. 

Компанията съобщи, че продажбите й през първата половина на годината са нараснали с 12,8 на сто спрямо 2022 година.

"Фолкскваген груп" е продал 847 600 превозни средства през юни от различните си марки, обяви днес компанията. Това е растеж на продажбите с 5,7 на сто през юни 2022 година. През първите шест месец на годината автомобилостроителят е продал общо 4,372 милиона превозни средства. 

Растежът на продажбите обаче се е забавил значително спрямо предходния месец. През май различните марки на компанията са отчели увеличение от 16 на сто на продажбите спрямо предходната година. 

Продажбите на "Фолксваген" са нараснали в Западна Европа, където марките на компанията са продали общо 1,64 милиона превозни средства през първата половина на годината – почти 27 на сто повече, отколкото през предходната година.

Продажбите в Западна Европа са останали силни и през юни, което е с над 30 на сто повече продадени превозни средства през юни 2022 година. 

За сметка на това продажбите в Китай са намалели с 14,5 на сто спрямо предходната година. 

През първата половина на годината продажбите на "Фолксваген" в Китай са били с 1,2 на сто под равнището от предходната година.

"Фолксавген", водещата марка на "Фолксваген груп", е останала зад останалите брандове на автомобилостроителя, като продажбите й са скочили през юни с едва 7,2 на сто. За сметка на това продажбите на автомобили на "Сеат"/"Купра" (Seat/Cupra) са се увеличили с 28,1 на сто, на "Шкода" (Skoda – с 19,9 на сто., "Ауди" (Audi) – с 15,5 на сто и "Порше" (Porsche) – с 14,7 на сто, пише БТА

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай