Румънец стана генерален шеф на "Каменица"

Михай Вайку оглавява най-старата пивоварна у нас от 1 януари

Румънец стана генерален шеф на "Каменица" | StandartNews.com

"Каменица" има нов генерален директор от 1 януари 2019 г., съобщиха от компанията. Българската фабрика, която е  част от една от най-големите пивоварни компании в света - Molson Coors,  е оглавена от Михай Войку, бивш директор „Продажби“ в румънския бизнес на Molson Coors.

На новото си назначение като генерален мениджър Войку ще ръководи цялостната стратегия за развитие на „Каменица“ АД и портфолиото й от марки, част от които са местните Каменица, Astika и Бургаско, пражка бира №1 в света Staropramen, белгийската  Stella Artois, световноизвестната мексиканска бира Corona и много други бирени брандове.

Михай Войку е работил за Molson Coors през последните 8 години на различни търговски позиции в румънската бирена компания Bergenbier S.A. Като директор „Продажби“ там той е ръководил целия търговски отдел, управлявайки и двата канала за продажби – модерна и традиционна търговия, през последните 5 години. На тази си позиция той успява да изгради един от най-силните търговски екипи в бирената индустрия в Румъния, постигайки изключителни резултати и добавяйки стойност както за бизнеса, така и за партньорите.

„Когато за първи път се присъединих към бирения бизнес през 2010 г., България беше мястото, където дойдох да се уча. И това, което научих, го приложих и адаптирах на румънския пазар. Така че много се радвам, че сега ще ръководя и ще мога да допринеса към основополагащата за бирената индустрия в България компания, с повече от 138 години традиции.”, коментира новият генерален мениджър.

Михай Войку притежава магистърска степен по Бизнес администрация за професионалисти в сферата на Бизнес управлението от Tiffin University, САЩ, и има задълбочени познания в продажбите и лидерското управление, работейки в тази сфера повече от 15 години. Той е женен, има една дъщеря и обича да пътува и изучава различни екзотични култури из целия свят.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай