Вторник,

Ресторантьорите представиха изискванията си към властта

От: Агенция Стандарт -
240
Ресторантьорите представиха изискванията си към властта
A
A
A

След като вчера браншовите организации в туризма се срещнаха с властта, за да решат заедно какви противоепидемични мерки да се прилагат в България, така че хем вирусът да е под контрол, хем бизнесът да работи безпрепятствено, днес Сдружението на заведенията излязоха с ясна позиция. 

Те искат да отпаднат действащите в момента ограничения за капацитет и работно време до 23 часа за заведения, масови мероприятия, сватби, концерти, театри и т.н. при положение, че служителите и посетителите имат валиден документ за:

1. Наличие на антитела /документът е тест за антитела/

2. Безплатен бърз тест, предоставен от държавата с валидност 48 часа.

3. PCR с валидност 72 часа.

4. Документ за преболедувал с валидност 6 месеца.

5. Документ за ваксинация.

Най-вероятно втора точка обаче ще ядоса властта, тъй като организацията предлага бързият тест да е безплатен за получателя му. Тоест, държавата да го плаща. 

Сдружението на заведенията дебело подчертава, че ако ако тези условия бъдат въведени в обектите за хранене и развлечения, то трябва да се приложат реципрочно и на всички други места със струпване на хора - държавна администрация, магазини, стадиони, междуградски транспорт, пише "Марица".

Обектите, които не могат или не искат да покрият описаните условия, да продължат да работят с ограниченията, действащи и в този момент - раб. време до 23:00ч., отстояние от масите 1.5м. и до 6 човека на маса, дават алтернатива от СЗБ.


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията