Петък,

Райфайзенбанк посрещна студенти от лятно училище "Буров"

От: Стандарт -
Райфайзенбанк посрещна студенти от лятно училище "Буров"
A
A
A

Фондация „Атанас Буров“, съвместно с Райфайзенбанк (България) и Българската народна банка, организираха лятно училище на тема „Иновации в банкирането и Финтех“. В училището, което се провежда вече 17 години, участваха 10 студента от УНСС, Икономически университет – Варна, СУ „Св. Климент Охридски“ и НБУ. Фондация „Атанас Буров“ съхранява банкерските традиции от 1992 г. до днес, като подпомага банковото и финансовото дело в България, организира широка образователна дейност в областта на банковото и финансов дело, както и обучение, квалификация и специализация на кадри.

В рамките на инициативата Лятно училище „Буров“ водещи експерти на Райфайзенбанк представиха на участниците как модерните информационни технологии се внедряват в бизнес развитието и практиката на банката. Фокус на презентациите и последвалите ги дискусии бяха иновациите. Основната идея на инициативата е бъдещите икономисти да се запознаят със специалисти от практиката и да се докоснат до иновациите във финансовите услуги и банкирането. Студентите и техните ментори от банката работиха по групи за решаване на практически казус, който ги предизвика да покажат освен своите знания и умения за работа в екип.

Единственото по рода си Лятно финансово училище има за цел да подготвя студентите за реализация във финансовия сектор. Програмата е насочена към мотивирани и отлични студенти от последните курсове, проявяващи интерес към модерното банкиране. Преобладаващата част от завършилите училището впоследствие започват кариерното си развитие във водещи финансови институции или са одобрявани за стипендианти на фондацията.

Освен с участие в обучителната програма, Райфайзенбанк подкрепя фондация „Атанас Буров“ и чрез благотворителната си инициатива „Избери, за да помогнеш“. През 2019-а, за 11-а поредна година, Райфайзенбанк подпомага важни за обществото проекти в здравеопазването, социалната сфера, културата, образованието и екологията.

 


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички