Расте интересът към санирането на панелките

Експертите съветват гражданите да избързат с процедурите

Расте интересът към санирането на панелките | StandartNews.com

Стара Загора. Общо 100 заявления от собственици на жилищни сгради от 24 града в страната вече са подадени за участие в проекта за енергийно обновяване на българските домове. Това съобщи Десислава Йорданова, шеф дирекция „Жилищна политика” в Министерството на регионалното развитие и благоустройството на старта на информационна кампания в понеделник в Стара Загора. Според нея броя на заявилите участие, и то в летните месеци на отпуск, показвал повишаване на интереса към санирането на панелките с европейски средства.

Макар че предвидените 50 млн. лева по проекта ще се усвояват през следващите 3 години, експертите съветват гражданите да избързат с процедурите. Още повече, че предвидените средства щели да стигнат за обновяването на не повече от 180 жилищни сгради. Стана ясно, че Града на липите е сред отличниците в Югоизточния планов район – от общо 7-те заявления за подкрепа 4 били със старозагорски адрес.

От понеделник до четвъртък експерти ще запознаят старозагорци с условията, предимствата и възможностите на  енергийното обновяване.  Информационните дни ще се провеждат в центъра пред общината и по кварталите.  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай