Промяна. Кой е най-богатият човек в света

Илън Мъск отново оглави класацията

Промяна. Кой е най-богатият човек в света | StandartNews.com

Съсобственикът на Tesla направи пробив и надмина основния си конкурент, основателя на Amazon Джеф Безос, в списъка на Forbes. Сега състоянието на Илон Мъск се оценява на 219 милиарда долара.

В миналогодишната класация Мъск се нареди на второ място със 151 милиарда долара. През последните 12 месеца Мъск забогатя с 68 милиарда долара, което му позволи да надмине най-близкия си конкурент - основателя на Amazon Джеф Безос, чието състояние се оценява на 171 милиарда долара. Състоянието на Безос е с 6 милиарда долара по-малк, отколоко преди година.

Основните активи на Мъск са акции в производителя на електрически автомобили Tesla, той притежава 172,6 милиона, или 17% от акциите на компанията, и почти 44% от акциите на космическата компания SpaceX. По думите на бизнесмена през 2021 г. той ще плати над 11 милиарда долара данъци и ще стане най-големият частен данъкоплатец в САЩ.

За първи път Илон Мъск попада в списъка на Forbes през 2012 г. Тогава той заема 190-о място със състояние от $2,4 млрд. През 2019 г. Tesla става най-големият производител на електрически превозни средства в света, през октомври 2021 г. капитализацията му за първи път надхвърля $1 трилион.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай