Полетите на "Луфтханза" от Франкфурт и Мюнхен до и от София са анулирани

Полетите на "Луфтханза" от Франкфурт и Мюнхен до и от София са анулирани | StandartNews.com

Всички полети от и до София на авиокомпания „Луфтханза", летящи от и до Франкфурт и Мюнхен, днес и утре, са анулирани заради стачка на пилотите. Летците спират работата си от 12 часа днес до полунощ на 2-и декември.

За девети път тази година пилотите на авиокомпания „Луфтханза" излязоха в стачка. Протестът им ще продължи 36 часа и започва в 12 часа на обяд. 1350 полета са отменени, сред тях и полетите София-Мюнхен-София и София-Франкфурт-София.

Това са 48 процента от полетите на „Луфтханза" и засегнати ще бъдат поне 150 000 пътници. Дъщерните фирми на „Луфтханза" – „Джърман уингс", „Аустриан ерлайнс" и „Суис ер" този път не са засегнати. Напълно отпадат обаче полетите в Европа, които минават през Франкфурт и Мюнхен. Презокеанските полети ще бъдат изпълнявани.

Предмет на спора между пилотите и компанията е възрастта за пенсиониране. Летците се противопоставят на намерението н „Луфтханза" да пенсионира пилотите на 60 вместо на 55 години, както бе досега. Стачкува се още и за повишение на заплатите, и срещу плановете нискотарифните дъщерни фирми на „Луфтханза"

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай