Покупка на жилище? Ето горещите места

Под внимание са взети цената на живота и възможността за дистанционна работа

Покупка на жилище? Ето горещите места | StandartNews.com

Ежегодният анализ на специализирания сайт за недвижими имоти Property Guides показва най-горещите точки за покупка на жилище. Ето и кои са ТОП 5 на най-добрите места за покупка на апартамент, отбелязва и Факти.бг.

1. Малага

Красивият испански град е един от най-гостоприемните в страната. Средиземноморският климат предполага дълго и сухо лято и мека зима, което го превръща в идеално място за почивка на плажа. Това е и рай за любителите на голф. Градът разполага с над 50 игрища. Те са разположени много близо до града.

2. Атина

Скорошно проучване на рейтинговата компания RAJA определи гръцката столица като най-доброто място за миграция. За да определят победителят анализаторите са взели под внимание редица фактори: ниво на безработица, цена на живот, сигурност и здравеопазване. Наемните нива в Атина са със 135% по-ниски от тези във Великобритания. Хранителните продукти също не са скъпи, а плодовете и морските продукти са натурални.

Също така гръцката програма „Златна виза“ през изминалата година е одобрила повече заявления за получаване на гражданство, отколкото Португалия.

3. Клоунакилти

През 2021 г. над 2400 души оцениха 470 места в Ирландия, за да определят финалния списък на The Irish Times – „Най-доброто място за живот в Ирландия. Те избират Клоунакилти, като го определят като „прогресивна общност, разполагаща с екслузивност и разнообразие. Определят града като новаторски, който може да послужи като образец за други градове по цял свят“. Това е първият в Ирландия град за „справедлива търговия“, който получава награда да своите усилия за намаляване на вредните емисии и предлага достъп пясъчен плаж с натурални фермерски продукти и кафе.

4. Остин

По време на пандемията над 150 компании, включително Apple, Dell, Tesla, или съобщиха, че възнамеряват да преместят част от производството си в тексаския град, или че ще откриват повече работни места. Освен това Остин буквално „тъне“ в зеленина. Това е американският град с най-много на брой велоалеи. Известен е с хубавите си ресторанти и кафенета, както и културни мероприятия.

5. Апуля

Често италианския град го наричат „новата Тоскана“. Бързо се превръща във фаворит сред мигрантите, които са привлечени от евтини живот и великолепните плажове. Сред основните предимства на Апуля е, че тук все още могат да бъдат намерени извънградски къщи на цени от 30 000 EUR, макар и да трябва да се инвестира значителна сума в ремонт на имота.

В класацията на най-горещите точки за покупка на жилище в света влизат също така Лимож (Франция), Порто (Португалия), Валенсия (Испания), полуостров Никоя (Коста-Рика), Париж (Франция), Малта, Берлингтон (Канада), Алжезур (Португалия), Мюнхен (Германия), Тбилиси (Грузия), Кристчерч (Нова Зеландия), Тампа (Флорида), Аделаида (Австралия), Цюрих (Швейцария), Лимасол (Кипър), Ванкувър (Канада), Бодрум (Турция).

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай