Определя ли цената качеството на моторните масла?

Инфлацията удари и поддръжката на автомобила

Определя ли цената качеството на моторните масла? | StandartNews.com
  • Инфлацията удари и поддръжката на автомобила

Продължаваме да живеем в тежки времена. Особено тежък елемент е несигурното бъдеще. Спестяваш парична сума, правиш план за приложението й, идва време за реализиране на плана, тази парична сума се оказва недостатъчна в реално  изражение. И планът ти пропада. Огънят на инфлацията разпали пожар в цените. И не могат да се предскажат следващите огнища. А предстои наливане на ново масло. Масло в икономическите кризи. Масло и в автомобила.

Перспективите пред пазарите в България

Каквото и да се случи, е ясно, че живеем и ще живеем в турбулентни времена. Виждате колко много кризи се насложиха само в последните две години. Очевидно икономиката се пренарежда, което ще предизвиква сътресения в различни сектори и по неочаквани начини. Главна причина за това е поразяващата различни сектори инфлация. Тя поглъща все повече от създаваната в Европа добавена стойност. И затруднява все повече бизнес планирането.

Затова е много важно все повече да разчитаме на гъвкави, модерни и устойчиви модели на бизнес.

Защото ни очакват, изглежда, все по-продължителни процеси на вдигане на цените в Европа и на разместване на обичайните вериги на добавена стойност. Това вероятно ще предизвика много бизнес размествания. Размествания в бизнес стратегиите. Някои модели на правене на бизнес ще отшумят, докато други ще развият средата в нови направления.

Това ще се отрази на цените на благата по различен начин. Експертите обаче са категорични, че колкото по-широко, масово и интензивно е потреблението на дадено благо, толкова повече инфлацията ще вдигне цената му.

За съжаление автопаркът в България не е в особено добра форма. По тази причина автомобилите у нас горят много моторно масло. Приемането на еврото и тенденциите на покачване на цените в Европа твърде вероятно ще налеят ново масло в огъня на инфлацията в този сектор, защото големите количества евра ще се смесят с честите доливания на автомобилно масло. Което при равни други условия ще доведе до значителен разход за смяна на двигателно масло в България.

Как да реагираме?

Истински масла на разумни цени

Голяма грешка, която вероятно ще допускат ударените от високите цени българи, е залагането на крайно евтини моторни масла, независимо от марка, произход и доставчик. Виждат произволен сайт за масла на по-ниски цени и правят покупка онлайн. Това е допълнителен удар на инфлацията по джоба на българина, защото цените на тези масла също са високи, но част от сумата е скрита в лошо качество, в спестени компоненти. Плащате отново висока цена на моторно масло за кола, през покупка на менте. А после и през ремонт на автомобила, заради евтино масло менте, циркулиращо в Европа.

Затова е важно да изберете наистина хубави масла в България на адекватни цени, водени от комбинация от критерии:

  • Адекватно изграден каталог на масла за автомобили – с релевантни критерии за избор на масло по марка автомобил, модел и модификация
  • Информативен сайт за качествени моторни масла – с информация за избор на точното моторно масло
  • Ясни условия за връщане и рекламация –защита срещу попадане на масло менте от България и Европа
  • Реномирани марки авто масла в онлайн магазина   

Не се подлъгвайте само по ниската цена на моторно масло. Тя няма да е толкова ниска и ще съдържа риск от попадане на масло менте. В днешната ситуация на инфлация, цената става все по-подвеждащ показател за избор.

Обогатете разумно критериите си за избор на ново масло в огъня на кризите, които се трупат сред нас.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай