Понеделник,

Определя ли цената качеството на моторните масла?

От: Стандарт -
3063
Определя ли цената качеството на моторните масла?
A
A
A
  • Инфлацията удари и поддръжката на автомобила

Продължаваме да живеем в тежки времена. Особено тежък елемент е несигурното бъдеще. Спестяваш парична сума, правиш план за приложението й, идва време за реализиране на плана, тази парична сума се оказва недостатъчна в реално  изражение. И планът ти пропада. Огънят на инфлацията разпали пожар в цените. И не могат да се предскажат следващите огнища. А предстои наливане на ново масло. Масло в икономическите кризи. Масло и в автомобила.

Перспективите пред пазарите в България

Каквото и да се случи, е ясно, че живеем и ще живеем в турбулентни времена. Виждате колко много кризи се насложиха само в последните две години. Очевидно икономиката се пренарежда, което ще предизвиква сътресения в различни сектори и по неочаквани начини. Главна причина за това е поразяващата различни сектори инфлация. Тя поглъща все повече от създаваната в Европа добавена стойност. И затруднява все повече бизнес планирането.

Затова е много важно все повече да разчитаме на гъвкави, модерни и устойчиви модели на бизнес.

Защото ни очакват, изглежда, все по-продължителни процеси на вдигане на цените в Европа и на разместване на обичайните вериги на добавена стойност. Това вероятно ще предизвика много бизнес размествания. Размествания в бизнес стратегиите. Някои модели на правене на бизнес ще отшумят, докато други ще развият средата в нови направления.

Това ще се отрази на цените на благата по различен начин. Експертите обаче са категорични, че колкото по-широко, масово и интензивно е потреблението на дадено благо, толкова повече инфлацията ще вдигне цената му.

За съжаление автопаркът в България не е в особено добра форма. По тази причина автомобилите у нас горят много моторно масло. Приемането на еврото и тенденциите на покачване на цените в Европа твърде вероятно ще налеят ново масло в огъня на инфлацията в този сектор, защото големите количества евра ще се смесят с честите доливания на автомобилно масло. Което при равни други условия ще доведе до значителен разход за смяна на двигателно масло в България.

Как да реагираме?

Истински масла на разумни цени

Голяма грешка, която вероятно ще допускат ударените от високите цени българи, е залагането на крайно евтини моторни масла, независимо от марка, произход и доставчик. Виждат произволен сайт за масла на по-ниски цени и правят покупка онлайн. Това е допълнителен удар на инфлацията по джоба на българина, защото цените на тези масла също са високи, но част от сумата е скрита в лошо качество, в спестени компоненти. Плащате отново висока цена на моторно масло за кола, през покупка на менте. А после и през ремонт на автомобила, заради евтино масло менте, циркулиращо в Европа.

Затова е важно да изберете наистина хубави масла в България на адекватни цени, водени от комбинация от критерии:

  • Адекватно изграден каталог на масла за автомобили – с релевантни критерии за избор на масло по марка автомобил, модел и модификация
  • Информативен сайт за качествени моторни масла – с информация за избор на точното моторно масло
  • Ясни условия за връщане и рекламация –защита срещу попадане на масло менте от България и Европа
  • Реномирани марки авто масла в онлайн магазина   

Не се подлъгвайте само по ниската цена на моторно масло. Тя няма да е толкова ниска и ще съдържа риск от попадане на масло менте. В днешната ситуация на инфлация, цената става все по-подвеждащ показател за избор.

Обогатете разумно критериите си за избор на ново масло в огъня на кризите, които се трупат сред нас.


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички