Определиха кой ще ремонтира виадуктите

Определиха кой ще ремонтира виадуктите  | StandartNews.com

София. Определени са изпълнителите на ремонтите на трите виадукта от автомагистралите „Тракия” и „Хемус”, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".

На 5 юни Агенция „Пътна инфраструктура” обяви процедура на договаряне с обявление за възлагане на обществена поръчка за „Определяне на изпълнител за проектиране и извършване на аварийни ремонтно-възстановителни работи на три виадукта при км 61+327 и км 67+027 на АМ „Тракия” и при км 30+874 на АМ „Хемус“. Това са виадукт „Вършилата” и съоръжението преди с. Церово от автомагистрала „Тракия” и „Бебреш” преди тунел „Топли дол” от АМ „Хемус”.

Процедурата бе открита по разпоредбите на чл. 84, т. 2 от Закона за обществените поръчки и е по 3 обособени позиции.
За обособена позиция № 1 „Проектиране и извършване на аварийни ремонтно- възстановителни работи на виадукт при км 61+327 на АМ „Тракия” обществената поръчка ще бъде възложена на Сдружение „Геострой – Мостремонт 97 - Пътстрой 92”, гр. София.
За позиция № 2 „Проектиране и извършване на аварийни ремонтно- възстановителни работи на виадукт при км 67+027 на АМ „Тракия” – на „Порр Бау” ГмБХ.

За позиция № 3 „Проектиране и извършване на аварийни ремонтно- възстановителни работи на виадукт при км 30+874 на АМ „Хемус” – на „ГБС Инфраструктурно строителство” АД, гр. София.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай