ОПЕК удължава до март съкращаването на добива на петрол

Страните членки на организацията ще търсят решение, как да се справят с по-слабото търсене през 2021 заради коронавируса

ОПЕК удължава до март съкращаването на добива на петрол | StandartNews.com

Членовете на Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) са постигнали съгласие за удължаване на съществуващото съкращаване на добива на петрол с три месеца от януари и ще работят, за да убедят съюзниците си от по-широкия формат ОПЕК+ да подкрепят този ход. Това съобщи днес министърът на енергетиката на Алжир Абделмаджид Атар, цитиран от "Ройтерс".

Атар, който председателства ОПЕК на ротационен принцип, говори кратко преди министрите от ОПЕК да започнат да обсъждат политика, която ще позволи на производителите да се справят със слабото търсене през 2021 година заради кризата с коронавируса.

Има съгласие в ОПЕК за удължаване на сегашното съкращаване със 7,7 милиона барела на ден до края на март, е казал Атар според правителствената агенция "Алжери прес сервис".

ОПЕК, Русия и други съюзници, известни като ОПЕК+, ще проведат дискусии утре, след като неофициалните разговори на ключови министри вчера не завършиха с постигането на консенсус.

Членките на ОПЕК отложиха за утре окончателното решение за добива на петрол на заседанието на групата ОПЕК+.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай