Петък,

ОББ с ипотечен заем Енергийно ефективен дом с 0.15% по-ниска лихва

От: Стандарт -
691
ОББ с ипотечен заем Енергийно ефективен дом с 0.15% по-ниска лихва
A
A
A
  • ОББ предлага ипотечен кредит Енергийно ефективен дом с 0.15% по-ниска лихва
  • Инвестицията в енергийно ефективен имот е инвестиция за повишаването качеството на живот

Обединена българска банка (ОББ), част от белгийската финансова група KBC,предлага специално разработен продукт ипотечен кредит Енергийно ефективен дом. Като водеща банково-застрахователна група в България KBC Груп осъзнава, че въздействието на глобалното затопляне е едно от най-големите предизвикателства, пред които светът е изправен, което ще има значително и трайно въздействие върху икономическия растеж и просперитет. Групата има отговорността да помогне за напредъка по процеса на преход към по-устойчиво общество и икономика с ниски въглеродни емисии, като работи заедно с всички заинтересовани страни.

Предимствата на Ипотечен кредит Енергийно ефективен домса многообразни: от оптимален комфорт в дома при по-ниски разходи за битови сметки, чрез което в месечния бюджет на домакинството остават повече разполагаеми средства, до намалена експозиция на вредни за здравето материали и грижа за околната среда.

Инвестицията в енергийно ефективен имот води до по-висока стойност на актива, аОББ подкрепя избора на такова жилище, като предлага 0.15% отстъпка от лихвения процент. Специалната отстъпка е валидна за покупка или рефинансиране на имот с енергиен клас А, А+ или клас B, но задължително с енергопотребление на първична енергия не повече от 150 kWh/m2 по изпълнен проект. Необходимо условие е представянето на Сертификат за енергийна ефективност или копие от него. При одобрение на кредита, намалението се прилага върху лихвения процент, определен съгласно условията на продукта и индивидуалния профил на клиента.

Енергийно ефективните домове осигуряват среда с по-добро качество на живот, в която хората са изложени на по-малко рискове за здравето (комфортна температура и вентилация, екологични материали).

Чрез мерки за увеличаване броя на енергийно ефективните домове се полага и грижа за околната среда и бъдещето на планетата. Според доклад на Глобалния алианс за сгради и строителство енергийното потребление на сградите и строителната дейност в Европа генерират до 40% от общия брой емисии на CO2. Енергийно ефективните домове оставят значително по-малък вреден отпечатък върху околната среда и допринасят съществено за ефекта върху климатичните промени.


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички