Нови членове в управата на банковата асоциация

Влизат Диана Митева,  Георги Костов, Теодора Петкова и Георги Заманов

Нови членове в управата на банковата асоциация | StandartNews.com

На Общото събрание на АББ, проведено на 26 март 2019г., бяха избрани нови членове на Управителния съвет на Асоциацията. Те са: Диана Митева – изпълнителен директор на „Банка ДСК“ ЕАД,  Георги Костов - изпълнителен директор на „Централна кооперативна банка“ АД,  Теодора Петкова – от момента на встъпване в длъжността главен изпълнителен директор на „Уникредит Булбанк“ АД и  Георги Заманов - главен изпълнителен директор на „Алианц Банк България“ АД.
Общото събрание на АББ освободи, като членове на УС на АББ, г-жа Виолина Маринова и г-н Георги Константинов поради изтичане на вторите им тригодишни мандати в управителния орган на АББ. Беше приета оставка на г-н Левон Хампарцумян, подадена поради преминаване от поста главен изпълнителен директор на „Уникредит Булбанк“ АД на позицията председател на Надзорния съвет на банката от 1 май, както и оставката на г-н Емил Ангелов, подадена поради предстоящото финализиране на сделката по придобиването на „Банка Пиреос България“ АД от „Юробанк България“ АД и наличието на представител на тази банка в УС към момента – г-жа Петя Димитрова. 
Управителният съвет избра за заместник-председател на УС на АББ г-жа Диана Митева. На г-жа Виолина Маринова, която до момента изпълняваше тази длъжност, беше изказана специална благодарност за високия й професионализъм и дългогодишния й принос в работата на управителния орган на Асоциацията, заемайки в предходни години позициите на председател и зам. председател на УС. Благодарности и признателност бяха изказани и на г-н Левон Хампарцумян - дългогодишен член на УС на АББ и бивш негов председател, както и на г-н Георги Константинов и на г-н Емил Ангелов

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай