Нов директор в Билла сменя Бойко Сачански

От 1 април начело на компанията ще бъде Норберт Мисбрандт

Нов директор в Билла сменя Бойко Сачански | StandartNews.com

Нов директор поема управлението на Билла България. Досегашният шеф Бойко Сачански ще бъде сменен от  Норберт Мисбрандт по решение на собственика на веригата REWE International AG. 

Норберт Мисбрандт има богат опит в областта на търговията с бързооборотни стоки и познава добре пазара в Централна и Източна Европа. Той започва кариерата си в BILLA ЦИЕ през септември 2011 г., след като е заемал позицията на изпълнителен директор в Lidl Румъния. Преминава през позиции като главен оперативен директор в BILLA Румъния и BILLA Хърватия. През 2014 г. заема длъжността изпълнителен директор в BILLA Хърватия. През април 2017 г. се мести в Прага и оттогава е главен оперативен директор в BILLA Чехия.

От 1 април 2019 г. Мисбрандт поема ръководството на BILLA в България заедно с останалите членове на Борда на директорите – Албена Георгиева, главен оперативен директор и Ваня Динева-Странджева, финансов директор.

Бойко Сачански е в BILLA от стъпването на Билла в България в началото на века. Първоначално той е управител на първия магазин от веригата у нас. След това става регионален мениджър, маркетинг мениджър, а през 2010 г. заминава за Русия, където продължава развитието си и достига до позицията главен оперативен директор. От 1 март 2015 г. е управител на BILLA България.

Тогава е изготвена и новата стратегия на BILLA за интензивно разширяване в България. Планирани са 60 нови магазина в цялата страна, като много от тях вече са отворени. Към момента веригата разполага със 124 обекта в 38 града. Плановете на компанията са фокусирани върху продължаване на експанзията и през следващите години. През 2019 г. BILLA подготвя откривания на ключови локации, включително и в столичните молове The Mall и Paradise Center.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай