Невероятно! На фона на общото поскъпване една услуга поевтиня

Една компания свали цените, а другите я последваха

Невероятно! На фона на общото поскъпване една услуга поевтиня | StandartNews.com

Невероятно, но факт – цената на Гражданската отговорност падна. В масовия случай шофьори, които сега сключат задължителната полица, ще спестят 30-40 лева в сравнение с преди месец. 

Дотук се стигна след като една застрахователна компания свали цените, а другите я последваха. Цените не са съвсем „под индиго“, тъй като при ценообразуването има много фактори – мощност на колата, адрес по регистрация, стаж на шофьора и др., пише "Марица".

Миналата година точно по това време сключих Гражданска за 232.16 лева, разказа собственик на автомобил. Той ползва услугите на застрахователен брокер и така се застрахова по възможно най-ниската тарифа. Вчера, 30 март, задължителната полица му излязла едва 203 лева. Месец по-рано обаче за същата кола и същия шофьор тарифата бе 234 лева, посочи за „Марица“ голям застрахователен брокер, който оперира и в Пловдив.

Свалянето на цените на Гражданската е най-бързият начин една компания да увеличи пазарния си дял, тъй като шофьорите не се интересуват с коя компания сключват договор, а на каква цена. Другите играчи в бранша пък не са готови да губят клиентите си и затова предприеха същата политика, обясняват накратко специалисти.  

В първата година на пандемията Гражданската пое курс надолу, като хипотезата тогава беше, че заради ограниченията в пътуванията и хоум офиса застрахователите ще изплащат по-малко обезщетения. От края на 2021 и началото на тази година обаче цените на автополицата регистрираха ръст. Застрахователите обаче не го нарекоха „поскъпване“, а връщане към предпандемичните цени на полицата. 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай