Найденов обещава промоции още от декември

Найденов обещава промоции още от декември | StandartNews.com

София. Промоции на основните хранителни продукти ще има още от декември.

Земеделският министър Мирослав Найденов обяви пред бТВ, че договореното от правителството и три търговски вериги замразяване на цените на десетина хранителни стоки от първа необходимост, което беше в сила до октомври, може да бъде повторено още преди Коледните празници. Хляб, сирене, яйца, колбаси отново ще попаднат в т.нар. „социална кошница” в обхвата на новата промоция.

Още близо 20 млн. евро ще отидат за най-бедните у нас през 2013 г., припомни Найденов. Средствата за храна се отпускат от Европейския съюз.

Бюджет 2013 е социален, смята Найденов. Фокусът в дискусията по него обаче се изместил от това послание върху предложения данък върху лихвата, който предизвикал консолидирана негативна реакция в обществото.

Земеделският министър констатира, че има намаляване на потреблението в странат. Той отбеляза обаче, че тенденцията се наблюдавала най-вече по отношение на по-скъпите, по-луксозни стоки. В европейските държави потреблението на луксозните стоки също било на критични нива.

Намаленото потребление е бич и за търговците, посочи аграрният министър. Промоциите на храни ще бъдат насочени главно към български стоки, каза още Найденов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай