Над 2000 човека закупиха реновирани смартфони по време на Black Friday

Flip.bg удвои броя на посещения само за четирите дни на кампанията

Над 2000 човека закупиха реновирани смартфони по време на Black Friday | StandartNews.com

 

★     Първото издание на Black Friday на Flip България приключи успешно

★     iPhone 7, iPhone 11 и iPhone XS бяха сред най-търсените модели от българите тази година, а общият брой поръчки надвиши 2000

★     Flip.bg почти удвои броя на посещения само за четирите дни на кампанията и имаше три пъти по-висок процент на конверсия от обичайния

Първото издание на Black Friday на Flip в България постигна забележителен успех. За компанията, която има за цел да промени начина, по който потребителите купуват и продават своите телефони, четиридневното търговско онлайн събитие е надминало очакваните резултати.

В рамките на Flip Black Friday у нас са били направени над 2000 поръчки, като трите най-търсени iPhone модела са били iPhone 7, iPhone 11 и iPhone XS. При голямото разнообразие от предлагани смартфони, наличните модели iPhone 5S и iPhone 6 са се разпродали за по-малко от пет минути след старта на кампанията.

С удвоен трафик, за четири дни Flip.bg е постигнал три пъти по-висок процент на конверсия спрямо периода преди кампанията.

„Изключително сме доволни и се гордеем с резултатите от нашия Black Friday. Бяхме подготвени за успех, но размерът на получените поръчки надмина очакванията. Това означава, че България се присъединява към Румъния и Унгария в опитите да постави основите на кръгова икономика, която е от полза както за личните ни финанси, така и за възможно най-голямо намаляване на замърсяването на природата, като въвежда в употреба сервизирани телефони, които са като нови“, каза Ивайло Нецов, мениджър на Flip.bg за България.

Заедно с това, Flip.bg достигна важен маркер за успешното си навлизане на местния пазар. От старта си в България на 2 юни тази година, компанията е изплатила над 500 хиляди евро или над 1 млн. лева на лица продали смартфоните си през flip.bg

99% от потребителите, които са използвали Flip, за продажба на смартфоните си, оценяват положително преживяването си. А 93% от хората, решили да рециклират мобилните си устройства, казват, че биха препоръчали Flip.bg на близките си, които имат намерение да направят същото.

Всеки, който иска да вземе възможно най-добра цена за стария си смартфон, може да се възползва от алтернативния метод за продажба на Flip.bg, включващ:

  • индикативни оферти в реално време, без загубено време;
  • без преговори или срещи с непознати;
  • бърз и прозрачен процес.

Също така, Flip.bg предлага обновени смартфони, които изглеждат и функционират безупречно, на хора, желаещи да спестят до 40% от цената на телефон, който ще получат почти като нов. Всяка покупка, направена от клиент на Flip, включва и:

  • 24 месеца гаранция;
  • безплатна доставка в страната;
  • право на връщане в 30-дневен срок.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай