Набуко стартира процедурата за траснпортен капацитет

Набуко стартира процедурата за траснпортен капацитет | StandartNews.com

София. "НАБУКО Газ Пайплайн Интернешънъл" ГмбХ оповести, че стартира процеса „Отворен сезон" за резервиране на транспортен капацитет от тръбопровода „Набуко".

В първата фаза на процеса потенциалните клиенти ще могат да регистрират своя интерес за пренос на газ и да получат достъп до тръжната документация. След това ще могат да внесат необвързваща оферта за резервиране на капацитет.

Райнхард Мичек, управляващ директор на „НАБУКО Газ Пайплайн Интернешънъл" ГмбХ заяви:

"С напредването на проекта за тръбопровод „Набуко", ние с гордост обявяваме достигането на този важен крайъгълен камък. Със завършване на строителството, „Набуко" ще предостави на заинтересованите производители и търговци достъп до разрастващите се пазари в Централна и Югоизточна Европа. Същевременно той ще подобри и достъпът им до Централноевропейския газоворазпределителен център в Баумгарден. Процедурата „Отворен сезон" ще се води от два основни принципа - на свободния достъп и на диверсификация на източниците."

Франк Зиберт, главен финансов директор на Международния консорциум за „Набуко" добави:

"Предложенията представени от заинтересованите компании са доста конкурентни и търговски атрактивни. Въз основа на продължаващите разговори с производители и търговци на синьо гориво ние сме дълбоко уверени, че ще има силен интерес към тази фаза на процедурата „Отворен сезон". Тя ще бъде проведена според най-високите стандарти за прозрачност, но същевременно гарантира, че информацията, обменена между търговци и производители, ще бъде конфиденциална."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай