Мтел с нов проект "Приеми дете. Създай бъдеще”

Мтел с нов проект "Приеми дете. Създай бъдеще”  | StandartNews.com

София. В над 200 Мтел магазина на територията на цялата страна вече може да бъде направено дарение за децата, настанени в приемни семейства. Клиентите на телекома сами избират сумата, с която могат да подкрепят проект „Приеми дете. Създай бъдеще". В продължение на три месеца, до края на 2013 година, в специално брандирани, запечатани касички, те ще имат възможност да направят своя хуманен жест. В края на годината средствата ще бъдат предадени и отчетени от организацията партньор по проекта - Национална мрежа за децата.

Инициативата е част от мащабна кампания за набиране на средства за децата в приемни семейства в България, провеждана от Национална мрежа за децата. Кампанията е част от второто издание на проекта „Приеми дете. Създай бъдеще", реализиран от Мтел и неправителствената организация. Той подкрепя финансово и популяризира каузата на приемното родителство.

В рамките на благотворителната кампания е разкрит и дарителски номер, на който всеки може да окаже финансова помощ на децата, настанени при приемни родители. 1 лев е стойността на дарителския SMS към номер 17 777, който трябва да бъде с текст DMS DETE. Дарения могат да се направят и чрез банков превод IBAN BG13UNCR76301078951570, както и онлайн на сайта на www.nmd.bg.

Проектът „Приеми дете. Създай бъдеще" се осъществява от Мтел за втора поредна година в партньорство с Национална мрежа за децата. През 2013 година Мтел осигурява финансова помощ на най-малко 200 деца в приемни семейства в България. Сумата, която телекомът дарява за дете, е в размер на 200 лева и се предоставя еднократно на приемните родители. 300 лева е предвидената сума за дете с увреждане. С тази подкрепа Мтел цели да подпомогне приемните семейства в посрещането на първоначалните нужди на децата при тяхното настаняване в новия им дом. Тази необходимост е посочена от самите приемни родители като приоритет в рамките на специално проучване, проведено в края на 2012 година.

Партньори на програмата са Национална мрежа за децата, Български дарителски форум, Министерство на труда и социалната политика, Държавна агенция за закрила на детето, вестник "Сега" и Нетинфо.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай