Министър зарадва бизнеса, какво предлага на парламента

Според Никола Стоянов вече сме прескочили пика на инфлацията

Министър зарадва бизнеса, какво предлага на парламента | StandartNews.com

„Вече всичко е в ръцете на парламента, но моето предложение ще е помощта за бизнеса да остане до края на 2023 г., защото е важно да има предвидимост“. Това обяви в интервю за бТВ служебният министър на икономиката и индустрията Никола Стоянов.

„Цените на горивата паднаха и се надявам отстъпката от 25 ст. за физически лица да се обезсмисли. Според мен тя трябва да отпадне“, каза Стоянов.

Според него вече сме прескочили пика на инфлацията, която за септември достигна рекордното ниво от 18,7%. Той обаче прогнозира, че при изостряне на конфликта в Украйна е възможен и нов ръст на цените.

Относно предложението за две тарифи за тока за битовите потребители той поздрави служебния министър на енергетиката Росен Христов, че е започнал този дебат, защото той предстои.

„От една страна трябва да се работи в посока потребителите да спестяват енергия и да инвестират във възобновяеми източници. Поздравявам министъра и за това, че можем да си позволим да не вдигаме цените заради добрите цени на газа. Хубаво е обаче да се дават помощи на тези, които имат нужда. Да се дава на калпак не е нормално“, коментира Стоянов.

Той отново потвърди, че страната ни не изнася оръжия за Украйна, но е възможно да е изнасяла до трети страни, чрез които то да е стигало до Украйна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай