Месечните винетки за камионите отново в продажба

Възстановена е продажбата за превозните средства над 3,5 тона

Месечните винетки за камионите отново в продажба | StandartNews.com

Пътната агенция отново пусна в продажба месечни електронни винетки за камионите. Продажбата е възстановена за пътни превозни средства с обща маса над 3,5 тона, съобщи БТА.

Услугата е достъпна в познатите канали за покупка на електронни винетки - сайта www.bgtoll.bg, мобилното приложение, терминалите за самотаксуване и на касите на областните пътни управления.

Продажбата на месечните винетки за тежкотоварни автомобили беше прекъсната на 17 юли т. г. съгласно разпоредбите на действащия към момента Закон за пътищата, се припомня в съобщението.

В бр. 60 на "Държавен вестник" от 30 юли са обнародвани и влизат в сила промените в Закона за пътищата, с които търговската експлоатация на системата за електронно събиране на пътни такси на база изминато разстояние - тол, се отлага за не по-късно от 1 март 2020 г. и съответно се възстановяват месечните винетки за товарните превозни средства. До въвеждането на тол системата те ще ползват републиканската пътна мрежа със заплащане на винетка - месечна, седмична или дневна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай