Максим Бехар с участие във форум в Кралската библиотека в Брюксел

„Вече не можем да говорим за технологични промени, а за истинска революция в медиите", казва българският PR експерт

Максим Бехар с участие във форум в Кралската библиотека в Брюксел | StandartNews.com

Българският PR експерт Максим Бехар представи страната ни на международен форум за медийната свобода в ерата на технологичните промени. Форумът бе организиран от Европейския либерален форум (ELF) и се проведе в белгийската Кралска библиотека.

Бехар е президент на Световния комуникационен форум в Давос, Швейцария, бивш президент на Световната PR организация ICCO и сегашен неин директор по международното развитие. Той е възпитаник на Harvard Kennedy School.

„Вече не можем да говорим за технологични промени, а за истинска революция в медиите, а това което наблюдаваме като фалшиви новини, направо е цунами, което залива света -  каза Бехар. Въпреки това, социалните медии са единствената алтернатива на все повече потисканата в много страни свобода на словото. Със сигурност ще намерим начин да разпознаваме фалшивите новини и за отсяване на истинските, и това ще е следващата голяма крачка за създаването на по-истинска медийна среда.“

На форума взеха участие много евродепутати, медийни експерти, политици и журналисти, сред които и изпълнителният директор на Европейския либерален форум Даниел Каддик. Презентацията на Бехар бе модерирана от бившия български вицепремиер и сегашен представител на ELF Зинаида Златанова.

Преди няколко месеца Европейският либерален форум покани Максим Бехар да изнесе лекция за модерното лидерство в Двореца „Врана“ в присъствието на Цар Симеон и много политици и бизнесмени като първа проява от паневропейската инициатива на Форума „Мисли на глас“. Лекцията можете да видите тук.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай