Лавров ни пита за "Южен поток"

Лавров ни пита за "Южен поток" | StandartNews.com

"Москва се надява, че по време на визитата му в България руският министър на външните работи Сергей Лавров ще успее да постигне напредък по въпроса за изграждането на българския участък на газопровода "Южен поток"". Това съобщи РИА Новости, като се позова на съобщение на МВнР на Руската федерация. Работното посещение на Лавров по покана на българския външен министър Кристиан Вигенин е на 7 и 8 юли. Според руската агенция Вигенин изразил надежда, че строителството на газопровода "Южен поток" на българска територия ще продължи след няколко седмици след получаване на разяснения от Европейската комисия.

Освен преговори на Лавров с Вигенин в програмата на посещението е предвидена и среща на руския външен министър с президента Росен Плевнелиев и с премиера Пламен Орешарски. Запланувано е подписването на междуправителствено споразумение за сътрудничество в областта на здравеопазването и медицината.

Министерството на външните работи на Русия констатира "положителната динамика в развитието на туристическия обмен. Броят на руските граждани, посетили България през м.г., е нараснал в сравнение с предишната година с 14% и е надхвърлил 680 000 души". Подобна динамика се забелязва и в инвестиционното сътрудничество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай