Неделя,

Култова бира показа червен картон на Русия

От: Редактор -
358
Култова бира показа червен картон на Русия
A
A
A

Нидерландският пивоварен гигант "Хайнекен" (Heineken) съобщи, че е решил да преустанови бизнеса си в Русия, след като предварително обяви, че ще спре новите инвестиции и износа там, предаде агенция "Ройтерс". Това е поредната компания, която си тръгва от Русия заради военната ѝ агресия срещу Украйна.

Компанията прогнозира, че това ще ѝ струва 400 милиона евро. Стигнахме до извода, че за "Хайнекен“ притежаването на бизнес в Русия вече не е устойчиво, нито приложимо с оглед на сегашната обстановка, се посочва в комюникето. Нидерландският пивовар уточни, че няма да се възползва от никакъв трансфер на собственост.

"Хайнекен“, който произвежда марките "Бочкарьов", "Охота" и "Три медведя светлое“ в Русия, съобщи, че целта е да се извърши "методичен трансфер“ и ще продължи бизнеса си с по-малко операции през преходния период,, за да се минимизира риска от национализация. Компанията съобщи, че ще гарантира заплатите на своите 1800 служители до края на годината.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски призова международни компании да напуснат руския пазар, след като Москва започна мащабна военна инвазия в съседната страна преди месец.

Конкурентът "Карлсберг“ (Carlsberg), който притежава най-големия руски пивоар "Балтика“, все още продава бира с марката "Балтика“ , но оповести по-рано този месец, че е започнала стратегическо преразглеждане на бизнеса си в Русия.


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com