Вторник,

Хампарцумян попиля кандидатите за БНБ. Причината

От: Редактор -
6216
Хампарцумян попиля кандидатите за БНБ. Причината
A
A
A

Двете кандидатури - на Андрей Гюров и Любомир Каримански, за управител на Българската народна банка тепърва трябва да се доказват. В България има хора и в централната банка, и настоящият управител, които вече са доказани.

Така в студиото на "Събуди се" по NOVA банкерът Левон Хампарцумян коментира номинираните за гуверньор на БНБ.

,,Няма да е лесно и на когото и да е от двамата. Профилите са им на хора, които тепърва ще се доказват. Парламентът си ги е излъчил, той ще си ги избере. Ние стоим отстрани и се надяваме, че няма да сбъркат много'', добави той.

По думите на Хампарцумян и на двамата кандидати не им достига зрялост и опит. 

В крайна сметка човек две или три години, след като завърши, се хвали какво е завършил. След това професионалната му кариера започва да говори за това какъв е той като предприемач, мениджър и служител, подчерта банкерът.

,,Тези хора са завършили, имат една нормална кариера. Опитвали са едно или друго, което не е нещо „уау”. И са получили политическото доверие на колегите си в парламента да се състезават за управител на БНБ. Шортлистът не е някакъв впечатляващ. Например, ЕЦБ, като го видят - няма да ахнат'', добави Хампарцумян.

Той отбеляза, че България я очакват важни предизвикателства.

Влизането в Еврозоната, справянето с последствията от кризите, които ни затрупват. Евентуално консолидационни процеси в банковия сектор, стабилността му, изреди банкерът, пише Novini.bg.


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията