Хампарцумян издаде ключова тайна! Кой ще се радва много

Предстои много важно решение на банките

Хампарцумян издаде ключова тайна! Кой ще се радва много | StandartNews.com

Един от най-опитните банкери у нас издаде една ключова тайна, която банките у нас все още крият.

Това, че нещата вървят гладко при банковите услуги, струва пари. Това каза пред Радио "Фокус" банкерът Левон Хампарцумян по повод новото увеличаване на таксите на банките, което започва от 1 септември.

"Има фактори, които влияят върху формирането на таксите за различните банкови услуги, като цената на труда, системите, които банките трябва да поддържат, за да имаме 24/7 достъп до парите си, различни изисквания, които трябва да се спазват. Така че за всички тези неща има отзад хора и системи, които трябва да работят, и трябва да работят надеждно", допълни той. 

"И всички други услуги и дейности, които са невидими, докато не ни се случи нещо. Така че това, че нещата вървят гладко, струва пари. И когато всичко поскъпва, и банковите услуги поскъпват – така работят нещата. Но човек винаги има избора, ако са му толкова скъпи банковите услуги, може да мине в разплащане с кеш", каза още банкерът. 

Всички банки скоро ще започнат да предлагат и лихви върху депозитите, прогнозира банкерът Левон Хампарцумян: "Може малко парадоксално да звучи, но вдигането на такси и комисионни всъщност е подготовка за повишаване на лихвите върху депозитите, което ще бъде изгодно за хората с депозитите.

Това са неща, които ще се случват на пазара, те се случват вече в някои държави. Вече по-малки институции започнаха да предлагат по-изгодни депозити, а от големите всички се гледат един друг и чакат кой ще мигне пръв по отношение на повишаването на лихвите".

Цената на услугата се определя от две неща, обясни Левон Хампарцумян: "От това, което търговецът предлага, в случая банката, и конкуренцията между различните търговци, както и готовността на клиентите да плащат за услугата".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай