Къде ни цакат с електромобилите. Какво ще правим при ПТП

Щетите излизат солени

Къде ни цакат с електромобилите. Какво ще правим при ПТП | StandartNews.com

Сравнение на разходите за ремонт на електрически коли и автомобили с двигатели с вътрешно горене след инцидент на пътя направиха специалисти. Резултатите от проучването се оказаха доста нееднозначни, съобщава Mitchell International.

Електромобилите са известни с ниските си разходи за поддръжка. Въпреки това, замяната на много от частите може да бъде много скъпа.

Застрахователната компания Mitchell International заявява, че в случай на инцидент ремонтът на електрическите автомобили ще значително по-скъп този на подобна кола с двигател с вътрешно горене. В същото време средната цена на застраховката на тези автомобили също се оказва по-висока.

В доклада се казва, че американските и канадските собственици на електрически автомобили Tesla след инцидент харчат средно около 1600 долара за ремонт.

Също така повредените електрически автомобили често се нуждаят от смяна на резервни части - 90,75% срещу 66,50% при колите с двигатели с вътрешно горене.

Частите на електрическите коли, които подлежат на ремонт са - 13,49% срещу 19,20% при моделите с двигатели с вътрешно горене. Времето за ремонт също е значително по-дълго.

Въпреки всички недостатъци, електрическите автомобили имат едно важно предимство. След инцидент те често остават в движение за разлика от бензиновите и дизеловите коли. От друга страна ударите в задната част на електромобилите често ги изкарват от строя.

Експертите добавят, че в бъдеще ремонтът на електрическите автомобили ще стане много по-евтин. Въпросът е колко време ще отнеме това, пише Блиц.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай