Неделя,

Kaufland въвежда платен режим на зарядните станции за електромобили

От: Стандарт -
1697
Kaufland въвежда платен режим на зарядните станции за електромобили
A
A
A
  • Цената за киловатчас зареждане ще е силно конкурентна спрямо алтернативите на пазара

За да подобри качеството на услугата, която предоставя на своите клиенти, Kaufland България въвежда платен режим на своите зарядни станции за електромобили. Мярката влиза в сила от 12 септември (понеделник) и ще обхване всички 13 точки за зареждане, разположени на паркингите на хипермаркетите в цялата страна. Цената за киловатчас за всички типове заряд ще бъде сред най-ниските в страната - 88 стотинки. По този начин ще се запази и основното социално предназначение на станциите - да подпомагат електромобилността в България. Заплащането за услугата ще се осъществява чрез мобилното приложение VsichkoTok.

Въвеждането на такса за зареждане на електромобили идва в отговор на нарастващия интерес към зарядните станции на хипермаркетите. Очакванията на компанията са, че чрез тази мярка ще се въведе по-добра регулация за използването им и ще се повиши качеството на предлаганата услуга. По този начин клиентите на Kaufland ще могат още по-лесно да съчетават зареждането на своите електромобили и пазаруването в хипермаркетите на веригата.

Най-големият ритейлър на българския пазар започна да оборудва свои обекти със станции за зареждане на електромобили през февруари 2017 година. Енергията, която се предоставя чрез тях, е 100% „зелена", с което Kaufland България затвърждава водещата си роля на социално отговорна компания.

С изключение на всякакви споразумения за покупка, на които не можем да повлияем, като тези за индивидуални наети имоти с обвързваща клауза за доставка на електроенергия. Допълнителна информация можете да намерите на kaufland.bg/klimat 


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com