Kaufland е изплатил близо 1 млрд. лв. заплати, откакто е на родния пазар

Компанията стартира уникална програма за обмен на управители

Kaufland е изплатил близо 1 млрд. лв. заплати, откакто е на родния пазар | StandartNews.com
  • Компанията обучава управителите на магазините си в Германия

Във връзка с 17-ия си рожден ден, най-голямата верига хипермаркети у нас, Kaufland България, продължава с равносметката за дейността си по ключови за бизнеса теми, като отчита, че от отварянето на първия хипермаркет през 2006 г. е изплатила над 932 млн. лв. заплати. Стойността на изплатените осигуровки за периода възлиза на над  307 млн. лв. Само за 2022 г. компанията е изплатила 145 млн. лв. за заплати и 25 млн. лв. за осигуровки. През 2023 г. Kaufland България е сред трите най-големи работодатели в страната - с над 6 600 служители.

Инвестиция в развитието на кадри

Инвестицията в специализирани обучения на служителите е ключова част от работодателската политика на компанията. През 2022 г. тя е инвестирала над 382 000 лв. в обучения на персонала, като сред тях са над 150 специфични експертни и профилиращи курсове, тренинги за личностно развитие и по езици. Над 6000 от служителите на Kaufland България  са преминали през минимум едно присъствено или онлайн обучение през 2022 г. на ниво компания.

Kaufland България с уникална програма за обмен на управители

През март 2023 г. компанията стартира програма за интензивен обмен на знания и умения на ниво управители между отделните страни от семейството на Kaufland, като към момента инвестициите в български специалисти възлизат на над 25 000 лева за първата група от 10 управители от България. Целта на програмата е да подобри практиката и да повиши експертизата на кадрите от различните държави. Ежегодно български специалисти, управители на магазини ще бъдат изпращани в Германия, където да придобият пряк опит, който в последствие да бъде директно приложен и у нас. В рамките на обученията българските управители имат възможност да се запознаят с начина на работа, структурата и добрите практики, които се прилагат в компанията на европейско ниво.

В резултат на усилията си да създава добра работна среда и удовлетвореност на служителите си, за пети пореден път най-голямата търговска верига у нас, Kaufland България, бе сертифицирана като Топ Работодател от престижния международен независим институт Top Employers Institute. С това признание веригата затвърждава мястото си сред водещите компании в Европа, които прилагат високи стандарти в управлението на човешкия капитал, грижата за хората, условията на труд и развитието на своите служители.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай