Какви помощи ще получат в туристическия бранш

Трябва да има карантинни хотели, каза служебният министър на туризма Стела Балтова

Какви помощи ще получат в туристическия бранш | StandartNews.com

Облекчаване на условията за влизане в България ще повиши интереса към страната ни като туристическа дестинация, каза в интервю за БНР служебният министър на туризма Стела Балтова. Работи се за по-нататъшно облекчаване на тези условия, свързани с децата, посочи тя.

Относно улесняването на визовия режим за руските туристи Стела Балтова изтъкна, че това е „действие със стратегически характер“, върху което ще се положат големи усилия.

Започнало е информационното осигуряване на чуждите пазари по условията за спазване на епидемичните мерки у нас, както и какво да очакват чуждите туристи, ако те се разболеят в страната ни, увери министър Балтова. Тя е на мнение, че трябва да има карантинни хотели.

Провежда се дигитална кампания на няколко приоритетни пазара. Активизират се както кампанията на пазар Германия, така и комуникационни дейности на руския пазар, отбеляза Балтова.

В края на месеца се очаква нотификация, за да бъде отпусната новата помощ за туроператорите, свързана с връщане на средства към техните клиенти, съобщи Стела Балтова.

„Остават всички мерки, които са познати. Остава държавната субсидия за туроператори, които използват въздушни превозвачи, безвъзмездната помощ за туроператори, мярката 60/40, програмата за гарантиране на безлихвени кредити.“

Придвижена е мярката за подпомагане на екскурзоводите, уточни Стела Балтова.

„Възнамеряваме да сключим максимално бързо договори с тях. В аванс те ще получат 50% от стойността на договорите. Това е не само глътка въздух, но и изключителна помощ за този сегмент“, коментира служебният министър на туризма в предаването „Преди всички“. 

Вече имаме хотели, които предвиждат да поемат PCR тестовете на посетителите при тяхното завръщане, стана ясно още от интервюто.

Министърът на туризма изрази надежда българите да изберат България като място за лятната си ваканция.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай