Как Telegram събра $1 милиард

Компанията набра парите за 3 дни

Как Telegram събра $1 милиард | StandartNews.com

Групата Telegram за първи път пусна 5-годишни конвертируеми доларови облигации. Само за три дни бяха набрани 1 млрд. долара. Разместването се проведе по номиналната цена, ставката беше 7% годишно. Това съобщи пред RBC източник, който „получи удовлетворението от молбата му“.

Минималният лот за участие беше $ 500 хил. Облигациите бяха пуснати до 2026 г., като първото плащане по купон епланирано за септември 2021 г. Номиналната стойност на една облигация беше 1000 долара, а купонният период беше шест месеца.

Освен това едно от условията за емитиране на облигации беше да се предостави възможност на собствениците да ги конвертират в акции с 10% отстъпка от цената на пласиране на компанията в случай на IPO.

Също така се съобщава, че организатор на пускането на облигации на извънборсовия пазар е самата Telegram, но компанията е имала няколко агенти: VTB Capital и Aton - в Русия, както се вижда от информацията на уебсайта на Cbonds. Друг агент на източника на RBC нарича "Алфа-Капитал". Представители на всички инвестиционни структури отказаха коментар. 

Telegram е безплатен междуплатформен месинджър за смартфони и други устройства, позволяващ да се разменят текстови съобщения и медиафайлове с различни формати. Той бе пуснат на 14 август 2013-а. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай