Как да се възползваме от комфорта на централното отопление и да опазим въздуха?

Инж. Димитров заяви, че планират да продължат промоционалните кампании за лоялните и нови клиенти

Как да се възползваме от комфорта на централното отопление и да опазим въздуха? | StandartNews.com

"Присъединяването към услугата централно отопление е еднократна инвестиция, която осигурява еднаква температура във всички помещения и комфорт, който няма аналог. Парното е гарант за уют в дома или на работното място" заяви инж. Александър Димитров, изпълнителен директор на "Топлофикация Велико Търново". Той каза, че благодарение на инвестициите в екологичното производство на енергия и подобряването на клиентската политика все повече търновци решават да се присъединят към централното парно. По думите му на фона на икономическата криза наблюдава значителен интерес към връщане на старите им потребители.

Инж. Димитров обясни, че за присъединяване към централното отопление е необходимо да бъде взето решение на Общото събрание с най-малко 2/3 от собствениците. Необходимо е също наличието на общо помещение в сутерена на сградата, в което ще бъде разположена абонатната станция. Директорът уточни, че след съгласие на собствениците, упълномощено от тях лице трябва да подаде писмено заявление за проучване на техническите възможности за включване на сградата  към топлопреносната мрежа.

"Всички разходи за изграждане на нови абонатни станции и присъединителни топлопроводи са за сметка на топлофикация" посочи инж. Димитров. По думите му от клиентите се изисква единствено да изградят инсталациите за отопление и битово гореща вода в общите части на сградата от абонатната станция до последния етаж, разположени в общите части, да закупят уредите за измерване на топлинната енергия и да направят инсталацията от стълбищната площадка до всеки радиатор в своя дом.

Инж. Димитров заяви, че планират да продължат промоционалните кампании за лоялните и нови клиенти. С отстъпките, които предоставят, услугите им остават на достъпна цена. Директорът на "Топлофикация Велико Търново" подчерта, че искат да насърчат коректността на клиентите. След решението на КЕВР за поскъпване на парното във Велико Търново от новия отоплителен сезон с малко над 11%, инж. Александър Димитров посочи, че към момента ще запазят преференциалната цена за топла вода от 6 лева за кубичен метър за изрядните си клиенти.

Инж. Александър Димитров коментира, че с избора на отопление на парно, търновци спомагат за опазване на чистотата на въздуха. За целия екип на "Топлофикация Велико Търново" инвестиции в екологичното производство на енергия остават водещ основен приоритет. Директорът на дружеството разказа, че през летните месеци планират да вложат значителни средства в модернизация и подобрения на когенерацията. Инж. Димитров каза, че по график годишният планов ремонт и профилактика е трябвало да започнат още през м. юли, но поради забавените заради войната в Украйна доставки на резервни части се отлага за м. август. "Плановият ремонт и спирането на топлата вода във Велико Търново ще стане от 1 август до 30 септември" уточни инж. Димитров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай