Истина? Разкриха голяма тайна за гръцкото море

И за цените там и унас

Истина? Разкриха голяма тайна за гръцкото море | StandartNews.com

Виден наш експерт в туризма даде много интересно мнение за курортите в Северна Гърция. 

Туризмът е изключително консервативен по отношение на повишаването на цените. Това каза в студиото на „Добро утро, Европа“ директорът на Института за оценки и анализи в туризма доц. Румен Драганов.

Скокът в цената на самолетните билети не е малък и сега, но от 2024 г. Цените ще станат още-по-високи, защото влизат изискванията към Зелената сделка и това ще бъде механизмът за намаляване на вредните емисии, обясни доц. Драганов. Очакваме едно наистина много сериозно поскъпване от 2024 г. По отношение на самолетните билети - ръстът ще бъде над 30%, каза още доц. Драганов.

Ако пак погледнем данните - в Гърция е 2 пъти по-скъпо от България, а в Турция почивката е на цените на почивката в България. Ние ходим в Северна Гърция, тя до преди 20 години не беше използвана от самите гърци, нямаше туристи. Сега тя е интересна дестинация за всички, които са на север от тях.

Там цените съвпадат с цените по нашето море. Най-често срещаната почивка, която българите предпочитат е 4-дневна, за семейство от 4 човека това излиза около 1000 лева, а може да стигне до 3400лв., ако ползва повече екстри в 5-звезден хотел.

Има седем закона, които се очаква и трябва да бъдат приети, защото ние нямаме политики в туризма, категоричен беше доц. Драганов.

Най-много туристи това лято очакваме от Румъния, но ще имаме гости и от Германия, Великобритания и Израел, заключи той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай