Сряда,

Инвестиционната платформа SeedBlink открива в България първия си клон

От: Стандарт -
212
Инвестиционната платформа SeedBlink открива в България първия си клон
A
A
A
  • Компанията има амбициозни планове за експанзия в Европа през 2022 г.
  • SeedBlink, европейската инвестиционна платформа за технологични стартъпи, вече предлага уникален набор от инструменти, възможности и решения за достъп до пазара на българските инвеститори, партньори и нови компании.
  • Ръководен от новоназначения мениджър за страната Ангел Хаджиев, офисът в София е важна стъпка в плановете на компанията за разширяване и ускорен растеж.
  • SeedBlink вече има активни български партньорства, както и общност от местни инвеститори, които се интересуват от инвестиции в технологични компании в ранен етап на развитие и диверсификация на портфолиото си.

Европейската инвестиционна платформа за технологични стартъпи SeedBlink отвори първи офис в България. Той ще играе ключова роля в плановете на компанията за разширяване и ускорен растеж.

След като подкрепи стартъпи да наберат 45 млн. евро през първите две години от създаването си, SeedBlink има за цел да ускори експанзията си в Европа през 2022 г. Ръководен от Ангел Хаджиев, новоназначеният мениджър за страната, наскоро откритият офис в София ще предлага редица инвестиционни инструменти и възможности за технологични стартъпи, както и решения за достъп до пазара на местните инвеститори, стартъпи и партньори.

„България има бързо нарастваща репутация на технологичен център в Централна Европа, с развиваща се технологична екосистема и визионерски настроен инвеститорски и стартъп пазар. Радваме се, че можем да пренесем най-добрите си познания за инвестиции в стартъпи в България и да разширим предлагането на европейски технологични инвестиционни възможности с достъпни „билети“, което ще позволи на всеки българин да диверсифицира своето портфолио. Това е и възможност за местните стартъпи да стартират кампании за групово инвестиране (краудфъндинг), да бъдат подкрепени от хора с висока нетна стойност и да се мащабират по-добре“, казва Андрей Дудою, член на борда и съосновател на SeedBlink.

Ангел Хаджиев, новоназначеният мениджър за България, има над 15 години международен опит в сферата на финансовите услуги, с фокус върху сливания и придобивания, набиране на капитал и преструктуриране. Преди да се присъедини към SeedBlink той е бил помощник-директор в отдела за корпоративни финанси на Делойт и фонд мениджър във Фонда за капиталови инвестиции.

„Знаем колко много нашите инвеститори ценят експертизата относно местния пазар, затова се радвам, че Ангел Хаджиев се присъедини към нас и ще оглави новосъздадения клон в България“, заявява Лауренциу Генчу, главен бизнес директор в SeedBlink.

Ангел Хаджиев споделя, че макар истинската работа тепърва да започва, екипът вече се чувства горд, че е постигнал важен етап в стратегията за растеж на SeedBlink – успешната кампания на Dronamics в края на миналата година. „Ние не започваме от нулата. Благодарим на българските частни инвеститори, CEO Angels Club Sofia, Eleven VC, LaunchHub и Endeavour за доверието и голямата подкрепа, която ни оказаха досега“, заяви Ангел.

Представителите на Eleven Ventures, Dronamics и Sofia Angel Ventures изразиха ентусиазма си по отношение на ценната подкрепа на Seedblink. „За нас е удоволствие да работим с енергичния екип на SeedBlink, с който споделяме вярата в потенциала на източноевропейските предприемачи. Благодарение на това партньорство, кампанията на Dronamics успешно достигна до международна аудитория от инвеститори“, заяви Даниел Томов, партньор в Eleven Ventures. 

„Като твърдо вярващи в демократизацията на достъпа до капитал и възможности, ние много харесахме професионализма на екипа на SeedBlink и по-конкретно платформата, която са разработили. Те направиха така, че да проведем кампанията си изключително бързо и безпроблемно“, заяви Свилен Рангелов, съосновател и главен изпълнителен директор на Dronamics. 

„SeedBlink е страхотна инвестиционна платформа, която демократизира ангелското инвестиране, правейки го достъпно за огромна част от обществото чрез ефективността на технологиите и интелигентното таргетиране на тълпата“, заяви Милен Иванов, основател на Sofia Angels Ventures. 

Обхващайки стартъп инвестиционната екосистема в България, новият клон ще работи с местни групи от така наречените бизнес ангели, рискови фондове и частни инвеститори, за да подпомогне диверсификацията на техните портфолиа. SeedBlink ще цели да покрие нуждите им за сключване на сделки и синдикализация, да подкрепи местните стартъпи в достъпа им до капитал и да увеличи мащаба на самите стартъпи, както и на стартъп индустрията в България.

SeedBlink е платформа, специализирана конкретно в европейски технологични стартъпи, от pre-seed етапa до серия Б, и досега е привлякла над 10 000 инвеститори от 50 държави. Платформата стартира в началото на 2020 г. като решение за групово инвестиране в дялов капитал, а сега обединява частните инвестиции и набирането на капитал чрез използване на технологии, експертен опит и изграждане на силни общности от инвеститори и стартъпи.

Повече от 1700 стартиращи предприятия са били оценени, а 60 от тях, от осем държави, са стартирали кръгове на финансиране в SeedBlink. Сред най-големите рундове на финансиране са FlowX с 1,6 млн. евро (рунд от 7,3 млн. евро), Dronamics с 950 000 евро (рунд от 3 млн. евро) и самостоятелното листване на SeedBlink с 1,1 млн. евро (рунд от 3 млн. евро).


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com