Инвеститорът на $1 млрд.у нас с коментар за руските капитали

Нямаме отношение към анонсирани от правителството намерения за изграждане на завод за батерии в страната, казват от Gemcorp

Инвеститорът на $1 млрд.у нас с коментар за руските капитали | StandartNews.com

Няма да участваме в проекти, свързани с Плана за възстановяване от коронакризата. Няма да работим с финансиране от българската държава или с финансиране от еврофондове. Нямаме никакво отношение към изграждането на завод за батерии. Това заявиха от Gemcorp - компанията, заради която тръгна скандал дали не е параван за пари и интереси на руски олигарси и дори Владимир Путин.     

Какво тогава мисли да прави компанията? Според обяснението, да помага за реализация на проекти, които осъществяват енергийния преход и енергийната независимост на България и които съдействат за изграждането на зелени и климатично неутрални енергийни мощности.

В официално съобщение до медиите, от Gemcorp казват и следното:

"Тиражирането от физически лица или медии на твърдения, които свързват към настоящия момент която и да е компания от GemcorpGroup с руски политици, бизнес фигури, инвеститори или капитали, са неверни, тъй като ние нямаме такива инвеститори или сделки. По тази причина Gemcorp Holdings Limited (GHL) може да предприеме съответните правни действия, за да осигури коригиране на неверните твърдения".

Ето позицията на инвеститорите:

През последните дни сме свидетели на разпространяването на неверни твърдения и публикации относно дейността и собствеността на Gemcorp Group. В тази връзка заявяваме следното: Твърдението за наличие на руски капитали в собствеността на компанията категорично не отговаря на истината и неговото тиражиране представлява фалшива новина, която засяга доброто име и репутация на компанията.

В тази връзка подчертаваме още веднъж публично известния и анонсиран факт, че през октомври 2020 година Gemcorp Holdings Limited (GHL) премина през процедура по изкупуване на дяловото участие на своя руски инвеститор и през декември 2020 г. изкупуването на инвестицията на фонда приключи. От тогава няма нито руски инвеститори, нито руски капитали в нито една компания отGemcorp Group.

Ние с гордост можем да заявим, че в резултат от изкупуването на управлението, към настоящия момент Gemcorp Holdings Limited (GHL) е 100% собственост на своите служители и е базирана в Лондон, Великобритания.

Тиражирането от физически лица или медии на твърдения, които свързват към настоящия момент която и да е компания от GemcorpGroup с руски политици, бизнес фигури, инвеститори или капитали, са неверни, тъй като ние нямаме такива инвеститори или сделки. По тази причина Gemcorp Holdings Limited (GHL) може да предприеме съответните правни действия, за да осигури коригиране на неверните твърдения.

Категорично заявяваме, че GHL няма да участва по никакъв начин в проекти, свързани или финансирани от Плана за възстановяване и устойчивост на България, няма да работи с български бюджетни средства или еврофондове. Също така нямаме никакво отношение към анонсирани от правителството намерения за изграждане на завод за батерии в страната.

Намерението ни е да подпомагаме с частни капитали и инвестиции проекти, които осъществяват енергийния преход и енергийната независимост на страната и които съдействат за изграждането на зелени и климатично неутрални енергийни мощности, в съответствие с европейските политики за Зелен преход и трансформация.

С най-добри пожелания, Екипът на GEMCORP

/Actualno.com/

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай