Илон Мъск обърна палачинката, промени стратегията за Туитър

Туитър няма да прибягва до повече съкращения на работни места

Илон Мъск обърна палачинката, промени стратегията за Туитър | StandartNews.com

Компанията собственик на социалната мрежа Туитър няма да прибягва до повече съкращения на работни места и преминава към набиране на персонал, е заявил главният изпълнителен директор на компанията Илон Мъск, съобщава американският уебсайт за технологични новини The Verge.

Изказвайки се на среща с всички служители, Мъск е насърчил персонала да прави референции, като е уточнил, че платформата за социални медии се стреми да попълни работни места в инженерните и отделите по продажба, съобщава уебсайта, позовавайки се на източници, запознати с въпроса.

Новината идва само часове след информация на "Уолстрийт джърнъл", публикувана снощи, в която се посочва, че милиардерът възнамерява да намали допълнително работната сила в отдела за продажби на Туитър.

По-рано този месец новият изпълнителен директор на компанията разкри планове за намаляване на персонала в голямата социална медия, твърдейки, че платформата губи по 4 милиона долара на ден и че подобна стъпка на съкращения е "необходима, за да продължи компанията напред".

Американските медии съобщиха през последната седмица, че през ноември стотици служители се махат от Туитър след ултиматум на Илон Мъск, че персоналът на компанията трябва да се ангажира с "дълги часове на работа с висока интензивност", за да подкрепи визията му за Туитър 2.0, или в противен случай да напусне.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай