Хонконг пласира първата си емисия ислямски облигации

Хонконг пласира първата си емисия ислямски облигации | StandartNews.com

Хонконг пласира първата си емисия ислямски облигации, набирайки 1 млрд. долара. По този начин ще привлече поръчки за 4,7 пъти повече от размера на офертата.

2,005% е достигнала доходността по деноминираните в долари 5-годишни облигации, става ясно от изявление на правителството. През юни Великобритания пласира сходни книжа, които бяха с доходност от 2,036%.

Автономният китайски мегаполис е четвъртият азиатски център, който има важно значение за Ислямския свят след Малайзия, Индонезия и Пакистан.

Очаква се в битката за набиране на капитали от тази част на света да се включат и Люксембург и Южна Африка. Това ще стане към края на годината.

"Поръчките за ислямските облигации на Хонконг показват, че все още има силно търсене за подобен дълг", обяснява Джеси Лю, ръководител на базираната в Куала Лумпур BNP Paribas Investment Partners пред Bloomberg . "Това може да насърчи и други облигационери да се включат на пазара", добави той.

Припомняме, че миналата седмица Индонезия пласира 10-годишна емисия ислямски дълг, набирайки общо 1,5 млрд. долара при доходност от 4,35%.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай