Четвъртък,

Гроздан Караджов с ключова новина за Дунав мост

От: Редакция -
944
Гроздан Караджов с ключова новина за Дунав мост
A
A
A

Вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов изрази надежда още тази година да започне ремонта на Дунав мост при Русе и според метеорологичните условия трябва да завърши през пролетта на следващата година.

Той каза това на съвместна пресконференция с министъра на транспорта и съобщенията Николай Събев в Русе, където двамата се срещат с румънския вицепремиер и министър на транспорта и инфраструктурата Сорин Гриндяну.

Министър Караджов съобщи, че сега се прави техническо проектиране на основен ремонт на Дунав мост от българска страна, а румънската страна е правила такъв ремонт през 2018 година. Българското обследване е показало лоши резултати на съоръжението, включително начало на оголване на конструктивни елементи, което, по думите на министъра, влияе изключително зле на трафика и като цяло на здравината на моста.

Очаква се проектирането да приключи през май и приблизително по това време ще бъде обявен и конкурс по Закона за обществените поръчки на изпълнител, каза министърът.

На срещата бяха обсъдени и плановете за изграждане на четири моста на Дунав между България и Румъния.

Втората тема е била обсъждане на програмата, която включва превръщането на рела Дунав в постоянен плавателен път. "Вървим напред по повод политиката на правителството да облекчи прехода и да ускорим движението на пътници и товари през граничните ни преходи", каза министърът на транспорта Събев.

 


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички