Говорим по-евтино по телефона с Македония

Първият полет по линията София-Скопие ще е още през март

Говорим по-евтино по телефона с Македония | StandartNews.com

Декларация за намаляване на цените на едро на роуминга между България и Северна Македония подписаха транспортните министри на двете държави Николай Събев и Благой Бочварски.

Цените на разговорите трябва да стигнат такива нива, че когато гражданите са в съседната страна, да ползват тарифи като у дома. Това е още един ход за подобряване на мобилността на гражданите, посочи Николай Събев.

Първият полет по редовната линия София-Скопие може да се осъществи още през март, съобщиха още двамата министри.

Вече има заявен интерес от авиокомпании за осъществяване на полетите, българската държава ще осигури необходимите разрешения, а от другата страна са поели ангажимент за преференциални такси, обясни Събев. Предвижда се на първия полет да присъстват представители на изпълнителната власт и туроператорски фирми, които да договорят със своите колеги от Скопие бъдещи туристически пакети.

Николай Събев е поел инициатива и да организира среща с колегите си от Република Северна Македония /РСМ/ и Албания. Целта е те да настояват пред Европейската комисия жп връзката София-Скопие да бъде включена в направлението на транспортния коридор "Западни Балкани", съобщиха от транспортното министерство.

Двете държави ускоряват работата по жп връзката София-Скопие. План за развитието на проекта, оценка на инвестиционната стойност и проучване на възможностите за финансиране от Европейския съюз и международни финансови институции, са част от задачите на смесена група от български експерти и техни колеги от Северна Македония.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай