Горещо от Даниел Лорер. Кога идват парите от Европа

Той коментира и стиуацията с Газпром

Горещо от Даниел Лорер. Кога идват парите от Европа | StandartNews.com

Ние предвидихме 4 милиарда лева помощ във връзка с високите цени на газа и електричеството, това каза Данилел Лорер, министър на иновациите и растежа, по БНТ.

"Планът за възстановяван е технически готов и вече очакваме датата, на която председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен ще дойде у нас", обясни Лорер. По думите му, първият транш от европейски средства по Плана ще дойде в България това лято.

"Тази коалиция показа, че е способна да приема бюджет на България, който вярва в нея и е способен да навакса пропуснатото през тези 10 години, заяви министърът.

Той коментира и арестите на председателя на ГЕРБ Бойко Борисов и други лица от партията. Лорер обясни, че това са арести, свързани с престъпна дейност, а не с политическа дейност. Въпросът е защо българската прокуратура за пореден път отказва да предприеме последващи действия срещу определени фигури от българската държава.

"Украинският президент Володимир Зеленски осъзнава какво прави България за неговата страна", отговори Лорер на въпрос защо страната ни не дава оръжие на Украйна.

"Докато има война в Украйна, преговори за нови доставки с "Газпром" няма да има", категоричен бе министърът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай