Неделя,

ФОРУМЪТ НА "СТАНДАРТ" И КРИБ: Бизнесът иска работници от чужбина

От: Администратор -
A
A
A

Проблемът с работната сила е най-големият за България в този момент. Това заяви председателят на Управителния съвет на КРИБ Кирил Домусчиев по време на форума "Да! На българската икономика" в София. Първата за годината дискусия от националната кампания е посветена на един от най-големите проблеми за бизнеса у нас - липсата на кадри.

Домусчиев подчерта, че това не е проблем само у нас, но е валиден и за цяла Европа. "В България обаче нещата са в бедствено положение и ако не вземем мерки, не виждам как ще постигнем този бленувам ръст на икономиката", отбеляза Домусчиев.

Той посочи и конкретен проблем пред бизнеса - невъзможността за осигуряване на работна сила от други страни. "България е разграден двор и няма как да бъде по-друг начин - наши кадри напускат страната, а от друга страна сме се заключили с катинари и не можем да внасяме кадри", посочи още Домусчиев.

Той даде за пример, че само през последните няколко години в Полша са ангажирани с работа 1,3 млн. украинци. "Защо там може, а в България не може", попита шефът на КРИБ. И призова правителството и синдикатите да разгледат в дълбочина проблема.

Тагове:

Препоръчани новини

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички