Фалира руски туроператор

Фалира руски туроператор | StandartNews.com

Фалира един от най-големите туроператори в Русия - "Нева". Около 6000 негови клиенти в момента се намират в 25 държави, включително и в България.

Прекратяваме дейността си заради финансови проблеми, казва компанията в съобщение на сайта си. Ангажиментите на "Нева" спрямо нейните клиенти ще бъдат изпълнени, тъй като тя е застрахована, увериха от Руския съюз на туристическата индустрия. Заплатени са половината от билетите за връщане на клиентите на изпадналата в несъстоятелност компания. Разходите за връщане на туристите, чиито обратни билети не са заплатени, ще бъдат поети от обединението "Турпомощ". Според съюза, застраховката на туроператора "Нева" е сключена в компанията "Восхождение" за сума над 400 млн. рубли. Все още обаче никой не може да каже дали тази сума ще стигне за изплащане на компенсациите на туристите, особено на тези, чиито почивки все още не са се състояли.

Заради проблемите на туроператора вероятно ще бъдат провалени плановете на между 17 и 20 хиляди клиенти, планирали почивки в чужбина чрез услугите на фалиралия туроператор. За тези, които са зад граница, ще бъдат пуснати телефонна линия и онлайн формуляри за подаване на заявления за обезщетение към застрахователя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай