Сряда,

ЕРП Север модернизира ключови съоръжения в Разград

От: Стандарт -
A
A
A

Електроразпределение Север инвестира 85 хиляди лева в модернизация на оборудването в подстанциите „Абритус“ и „Тетово“, и възлова станция „Разград“ в областния град. Обновените съоръжения ще повишат сигурността и качеството на електрозахранването на близо 32 000 домакинства и фирми в Разград и близките населени места.

В подстанция Абритус е извършена подмяна на прекъсвач 110 kV на силов трансформатор с нов съвременен елегазов. Във възлова станция Разград са монтирани нови релейни защити и вторичната комутация на изводи средно напрежение. В подстанция Тетово са сменени токоизправител и акумулаторна батерия. Инсталираното съвременно оборудване осигурява значително по-висока чувствителност и бързодействие и гарантира безаварийна работа на съоръженията.

Подстанциите и възловите станции имат стратегическо значение за надеждното функциониране на електроразпределителната мрежа. Подстанциите трансформират напрежението от високо към средно напрежение. Възловите станции разпределят електрическата енергия по електропроводите. Съвременното оборудване позволява прехвърляне и преразпределяне на електрическите товари - при изключване на един от електропроводите, другите се използват за алтернативно захранване, което предотвратява неудобството на клиентите от изключване.

Електроразпределение Север е част от групата ЕНЕРГО-ПРО Варна. Дружеството управлява и поддържа електроразпределителна мрежа с обща дължина от 42 626 км. на територия от близо 30 000 кв. км и обхваща 9 административни области в Североизточна България - Варна, Велико Търново, Габрово, Добрич, Разград, Русе, Силистра, Търговище и Шумен.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Препоръчани новини

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички