ЕНЕРГО-ПРО връчи удостоверение за зелена енергия на "Граммер" АД

Удостоверението за екологичен ток се издава на автомобилната компания за втора поредна година

ЕНЕРГО-ПРО връчи удостоверение за зелена енергия на "Граммер" АД | StandartNews.com

Производителят на седалки и вътрешно оборудване за автомобили Граммер АД получи удостоверение за закупена 100 % зелена енергия от ЕНЕРГО-ПРО Енергийни Услуги. Удостоверението за екологичен ток се издава на автомобилната компания за втора поредна година. Документът се базира на Гаранции за произход, издадени от Агенция за устойчиво енергийно развитие. Дългосрочното партньорството с утвърдени компании в българския бизнес, една от които е Граммер АД, е знак, че зелената идея има своето място и се подкрепя активно в корпоративните среди.

Граммер АД, част от германската Група Граммер, е на българския пазар повече от 20 години, като понастоящем осигурява в село Трудовец повече от 800 работни места. Отличена е от Министерството на труда и социалната политика като един от работодателите, наели най-много безработни лица от неравнопоставени групи. Фирмата е наследник на предприятието за производство на автобусни и карни седалки – Възход, което по-рано произвеждаше оборудване за автобуси Чавдар.

ЕНЕРГО-ПРО Енергийни Услуги е първата компания в страната, която издава документ за закупена от български фирми екологична енергия. Издадените удостоверения за зелена енергия са в уверение на това, че продадената електрическа енергия е произведена изцяло от възобновяеми източници. От 2016 г. насам са връчени удостоверения за зелена енергия на десетки компании на територията на цялата страна.

Като водещ доставчик на електрическа енергия на свободния пазар, ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги продължава да прилага иновативни решения в подкрепа на устойчивото развитие на обществото и своите клиенти. Фирмите, които имат интерес към осъществяване на своята дейност със 100% зелена енергия, могат да потърсят консултация от специалистите на енергийния търговец на телефон *6161 и имейл адрес: [email protected].

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай