Държавата прави станции за електромобили

Търси се собствено финансиране, съобщи на пресконференция в МС министърът на икономиката Емил Караниколов.

Държавата прави станции за електромобили | StandartNews.com

За изграждането на държавните бензиностанции се търси собствено финансиране, съобщи на пресконференция в МС министърът на икономиката Емил Караниколов.

В края на миналата седмица Министерството на финансите предложи създаването на държавно предприятие "Държавна петролна компания" към министъра на икономиката, която да изпълнява всички функции на държавния резерв.

Министър Караниколов посочи, че основен приоритет ще са данъчните складове за горива, като допълни, че съвместно с експерти от МФ, Агенция "Митници" и представители на сектора ще се направи анализ за необходимия брой на складовете.

В отговор на въпрос министър Караниколов посочи, че когато се появява лоялен конкурент като държавата, това е добре както за бизнеса, така и за потребителите. Не считам, че някой има проблем с това, че държавата на търговски принцип ще участва на този процес, а ако някой има страхове, те са от нелоялна конкуренция, а не от това, че държава ще се яви като балансьор между тях и потребителите, коментира министърът.

Той посочи, че държавата ще се заеме с изграждането на станции за зареждане на електромобили, защото това е бъдещето.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай